Fűszeres vaddisznópörkölt

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg vaddisznóhús
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zellerszár
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dl vörösbor
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • Bors
  • Liszt
  • Olaj

Elkészítés:

Előző nap készítsük el a pácot: aprítsunk fel egy szál zellert, egy répát és egy hagymát. Adjuk hozzá a babért, az ecetet, 2 dl bort, a fahéjat, 1 kávéskanál egész borsot, forraljuk fel és főzzük 10 percig. Amikor kihűlt, keverjük össze a hússal és tegyük hűtőbe egy napra. Másnap aprítsuk fel a maradék zöldséget is, 5-6 evőkanál olajban pároljuk 5 percig, öntsük bele a húst, pirítsuk meg, majd jöhet a maradék bor. Amikor elpárolgott, sózzuk és engedjük fel 4 dl vízzel. Nagyon lassan főzzük két órán át, időnként kevergetve. Ha a vizet elfőtte, pótoljuk. Amikor megpuhult, szűrőkanállal szedjük ki a húst és a levet sűrítsük be egy evőkanál liszttel. Néhány percig hagyjuk állni és csak azután tálaljuk.

Hasonló receptek

Almás csirke

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás-sonkás csirkemell

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Szpanakopitta (Görög spenótos lepény) (6 személyre)

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: