Tárkonyos májragu

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 dl tejszín
  • 2 ecetes uborka
  • 2 paradicsompaprika
  • 2 tojás
  • 1 húsleveskocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál szárított tárkonylevél
  • 1 kávéskanál majoránna
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemájat vékony metéltre vágom, forró olajban hirtelen megpirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd a fél liter vízzel felöntöm. Belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verem és összekeverem a liszttel, majd mokkáskanállal a forrásban lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt, hozzákeverem a kis kockára vágott paradicsompaprikát és az ecetes uborkát, valamint a tárkonyt és a majorannát. 1-2 percnyi forrás után belekeverem a tejszínt és még 5 percig forralom. Szalmaburgonyát kínálok hozzá.

Hasonló receptek

Berlini máj

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Csirkemáj naranccsal

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Makói májszelet

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: