Tárkonyos májragu
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 dl tejszín
- 2 ecetes uborka
- 2 paradicsompaprika
- 2 tojás
- 1 húsleveskocka
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 evőkanál liszt
- 1 teáskanál szárított tárkonylevél
- 1 kávéskanál majoránna
- só
- olaj
Elkészítés:
A csirkemájat vékony metéltre vágom, forró olajban hirtelen megpirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd a fél liter vízzel felöntöm. Belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verem és összekeverem a liszttel, majd mokkáskanállal a forrásban lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt, hozzákeverem a kis kockára vágott paradicsompaprikát és az ecetes uborkát, valamint a tárkonyt és a majorannát. 1-2 percnyi forrás után belekeverem a tejszínt és még 5 percig forralom. Szalmaburgonyát kínálok hozzá.
Hasonló receptek
Gomba Gazdasszonymódra
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Baconba göngyölt csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemáj fehérborban
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes