Gombás, csirkemájas rakott burgonya
Hozzávalók:
- 80 dkg héjában főtt burgonya
- 50 dkg csirkemáj
- 30 dkg gomba
- kis fej vöröshagyma
- tejföl
- reszelt sajt
- só
- bors
- majoránna
- olaj.
Elkészítés:
A gombát felszeleteljük és az apróra vágott hagymával kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd a megtisztított csirkemájjal kissé összesütjük. A megtisztított burgonyát közepes szeletekre vágjuk. Tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olajjal. A rétegezést burgonyával kezdjük, majd arra kerül a gombás, májas ragu, azt megint burgonya követi, majd a tetejére tejfölt öntünk, amit előtte összekevertünk egy csipet sóval és pár csepp olajjal. Majd kezdjük előről a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Az utolsó sort is meglocsoljuk tejföllel, majd vastagon megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben közepes lángon 40-50 percig sütjük. Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
Hasonló receptek
Rizses hús törökösen
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Bugaci sápatag
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Krumplisaláta csirkemellel
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes