Savoyai csőben sült burgonya

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 50 dkg zsíros sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát felszeleteljük és sós forró vízben 5 percig előfőzzük. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük és konyharuhán megszárítjuk. A sütőtál belsejét bedörzsöljük a fokhagymával, jól kivajazzuk és belerakjuk a burgonyát. A vékony szeletekre vágott sajtot a tejjel és a tejföllel együtt egy serpenyőbe tesszük. Sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük és kislángon melegítjük, amíg a sajt megolvad, majd a burgonyára öntjük. Előmelegített sütőben (kb. 200 ?C-on) egy és negyed óráig sütjük. A sütés félidejében a sütő hőmérsékletét 180 ?C-ra mérsékeljük.

Hasonló receptek

Tavaszi cukkini

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rakott zöldbab

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos hajdinarizottó

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: