Sült csirke joghurtos burgonyával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 80 dkg burgonya
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 mokkáskanál garam masala fűszerkeverék
  • 2 fej vöröshagyma
  • fél mokkáskanál pirospaprika
  • 4 dkg vaj
  • 2,5 dl joghurt
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk. 1 evőkanál olajat elkeverünk 1 mokkáskanál garam masalával, sózzuk, borsozzuk és ezzel a páccal bekenjük a csirkecombokat. Tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt (közben egyszer megfordítva) puhára sütjük. A finomra vágott hagymát egy nagyobb serpenyőben, a felforrósított vajban és a maradék olajban megfuttatjuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Beleforgatjuk a burgonyát és addig sütjük, amíg pirulni kezd. Levesszük a tűzről, összekeverjük a joghurttal, majd visszatesszük a tűzre és kislángon kb. 5 perc alatt összefőzzük. Meghintjük petrezselyemmel és a megsült csirkével tányérokra rakva azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Spenótos rakott tészta

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás csirkefasírt

Egytálétel, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Egyszerű őszi tökfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: