Sült csirke joghurtos burgonyával
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 80 dkg burgonya
- 4 evőkanál olaj
- 3 mokkáskanál garam masala fűszerkeverék
- 2 fej vöröshagyma
- fél mokkáskanál pirospaprika
- 4 dkg vaj
- 2,5 dl joghurt
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk. 1 evőkanál olajat elkeverünk 1 mokkáskanál garam masalával, sózzuk, borsozzuk és ezzel a páccal bekenjük a csirkecombokat. Tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt (közben egyszer megfordítva) puhára sütjük. A finomra vágott hagymát egy nagyobb serpenyőben, a felforrósított vajban és a maradék olajban megfuttatjuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Beleforgatjuk a burgonyát és addig sütjük, amíg pirulni kezd. Levesszük a tűzről, összekeverjük a joghurttal, majd visszatesszük a tűzre és kislángon kb. 5 perc alatt összefőzzük. Meghintjük petrezselyemmel és a megsült csirkével tányérokra rakva azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Gombás csirkefasírt
Egytálétel, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Cukkinifőzelék
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenót
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes