Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet nyelvhalfilé
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1-1 kisebb póréhagyma
  • sárgarépa
  • cukkini
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 citrom
  • 1 csipet sáfrány
  • olívaolaj
  • cukor
  • őrölt bors

Elkészítés:

A nyelvhalfilét terítsük ki, hintsük meg sóval, borssal és sáfrányos szeklicével. Tekerjük fel és tegyük tepsibe. Locsoljuk meg az olívaolajjal, a borral és a citrom levével. Középmeleg sütőben pároljuk kb. 15 percig. A zsenge spárgát főzzük 1 percig sós-cukros vízben. A zöldségeket vágjuk apró kockákra, pirítsuk az olívaolajban, sózzuk-borsozzuk meg és a hal párolólevével öntsük fel, de csak annyira, hogy salátaöntet sűrűségű legyen. A spárgákat osszuk el a tányérokon, tegyük rá a haltekercset és locsoljuk meg a zöldséges öntettel.

Hasonló receptek

Görög lecsó

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tojásos rakottas

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Kéksajtos tészta barnahagymával

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: