Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán
Hozzávalók:
- 4 szelet nyelvhalfilé
- 1 kaliforniai paprika
- 1-1 kisebb póréhagyma
- sárgarépa
- cukkini
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 citrom
- 1 csipet sáfrány
- olívaolaj
- cukor
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A nyelvhalfilét terítsük ki, hintsük meg sóval, borssal és sáfrányos szeklicével. Tekerjük fel és tegyük tepsibe. Locsoljuk meg az olívaolajjal, a borral és a citrom levével. Középmeleg sütőben pároljuk kb. 15 percig. A zsenge spárgát főzzük 1 percig sós-cukros vízben. A zöldségeket vágjuk apró kockákra, pirítsuk az olívaolajban, sózzuk-borsozzuk meg és a hal párolólevével öntsük fel, de csak annyira, hogy salátaöntet sűrűségű legyen. A spárgákat osszuk el a tányérokon, tegyük rá a haltekercset és locsoljuk meg a zöldséges öntettel.
Hasonló receptek
Salátafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöldfűszeres lasagne
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonya csőben sütve
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes