Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet nyelvhalfilé
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1-1 kisebb póréhagyma
  • sárgarépa
  • cukkini
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 citrom
  • 1 csipet sáfrány
  • olívaolaj
  • cukor
  • őrölt bors

Elkészítés:

A nyelvhalfilét terítsük ki, hintsük meg sóval, borssal és sáfrányos szeklicével. Tekerjük fel és tegyük tepsibe. Locsoljuk meg az olívaolajjal, a borral és a citrom levével. Középmeleg sütőben pároljuk kb. 15 percig. A zsenge spárgát főzzük 1 percig sós-cukros vízben. A zöldségeket vágjuk apró kockákra, pirítsuk az olívaolajban, sózzuk-borsozzuk meg és a hal párolólevével öntsük fel, de csak annyira, hogy salátaöntet sűrűségű legyen. A spárgákat osszuk el a tányérokon, tegyük rá a haltekercset és locsoljuk meg a zöldséges öntettel.

Hasonló receptek

Salátafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Zöldfűszeres lasagne

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonya csőben sütve

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: