Receptkereső

Lenygyel zöldbab tál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg zsenge zöldbab
  • nagy pohár tejföl
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 evőkanál morzsa
  • 3 dkg margarin
  • édesítő

Elkészítés:

A zöldbabot megpucoljuk, de nem daraboljuk fel. Sós vízben puhára főzzük. Egy kis edényt kikenünk margarinnal, lerakjuk a zöldbabot egy sorban, majd meglocsoljuk tejföllel. Ha kell, kicsit sózzuk és egy csipet édesítővel meghintjük. A pirított morzsával szintén megszórjuk. A maradék zöldbabbal rétegezzük az előzőek szerint. A maradék margarint is rátördeljük. Végül sütőben összemelegítjük.

Hasonló receptek

Marhahúsos carpaccio édesköménnyel

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Magyaros makaroni

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonya csőben sütve

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: