Lenygyel zöldbab tál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg zsenge zöldbab
  • nagy pohár tejföl
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 evőkanál morzsa
  • 3 dkg margarin
  • édesítő

Elkészítés:

A zöldbabot megpucoljuk, de nem daraboljuk fel. Sós vízben puhára főzzük. Egy kis edényt kikenünk margarinnal, lerakjuk a zöldbabot egy sorban, majd meglocsoljuk tejföllel. Ha kell, kicsit sózzuk és egy csipet édesítővel meghintjük. A pirított morzsával szintén megszórjuk. A maradék zöldbabbal rétegezzük az előzőek szerint. A maradék margarint is rátördeljük. Végül sütőben összemelegítjük.

Hasonló receptek

Töltött szafaládé

Egytálétel, Közepes

Cukormentes, Mogyorómentes

Pulykasült párolt zöldségekkel

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Krumplibohóc

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: