Zöldségek és tofu fehérboros mártásban
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 25 dkg tofu
- 20 dkg brokkoli
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 csomó újhagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál reszelt gyömbér
- 3 fokhagymagerezd
- 50 dkg csiperkegomba (más fajta gomba is jó)
- 120 ml száraz fehérbor
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- Tengeri só
- őrölt bors.
Elkészítés:
Egy teflonserpenyőben forrósítsunk fel 3 evőkanál olívaolajat. Az 1 cm-es kockákra szeletelt tofut tegyük a serpenyőbe, és addig süssük, amíg a széle barnulni kezd (körülbelül 4 perc). Szedjük ki egy tálba, és tegyük félre. A maradék olajat tegyük a serpenyőbe, és adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a zúzott fokhagymagerezdeket, és kevergessük közepes lángon körülbelül 1 percig. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, süssük további 5 percig, amíg megpuhul a gomba. Tegyük a serpenyőbe a tofut, az aprított brokkoli rózsákat, a felszeletelt paprikákat, és az újhagymákat. Öntsük fel fehérborral, keverjük hozzá a szójamártást és a szezámolajat, és egyszer forraljuk össze az egészet. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Párolt jázminrizzsel tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 470 kcal, Szénhidrát: 32 g, Fehérje: 18 g, Zsír: 30 g.
Hasonló receptek
Színes feketebab saláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Céklafőzelék
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sültburgonya saláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes