Receptkereső

Zöldségek és tofu fehérboros mártásban

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 25 dkg tofu
  • 20 dkg brokkoli
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 csomó újhagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 3 fokhagymagerezd
  • 50 dkg csiperkegomba (más fajta gomba is jó)
  • 120 ml száraz fehérbor
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • Tengeri só
  • őrölt bors.

Elkészítés:

Egy teflonserpenyőben forrósítsunk fel 3 evőkanál olívaolajat. Az 1 cm-es kockákra szeletelt tofut tegyük a serpenyőbe, és addig süssük, amíg a széle barnulni kezd (körülbelül 4 perc). Szedjük ki egy tálba, és tegyük félre. A maradék olajat tegyük a serpenyőbe, és adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a zúzott fokhagymagerezdeket, és kevergessük közepes lángon körülbelül 1 percig. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, süssük további 5 percig, amíg megpuhul a gomba. Tegyük a serpenyőbe a tofut, az aprított brokkoli rózsákat, a felszeletelt paprikákat, és az újhagymákat. Öntsük fel fehérborral, keverjük hozzá a szójamártást és a szezámolajat, és egyszer forraljuk össze az egészet. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Párolt jázminrizzsel tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 470 kcal, Szénhidrát: 32 g, Fehérje: 18 g, Zsír: 30 g.

Új keresés

Válasszon diétát: