Krumplifőzelék lecsósan
Hozzávalók:
- Fél kiló burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- olaj
- 2 evőkanál tejföl
- pirospaprika
- pici só
Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük, rátesszük a paradicsomot, kevés vízzel pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát és a megtisztított, karikára vágott burgonyát, megszórjuk a pirospaprikával, pici sóval és annyi vizet öntünk rá, hogy a burgonyát ellepje. Fedő alatt közepes hőfokon pároljuk. Ízesíthetjük egy pár csepp almaecettel. A tejfölt kevés liszttel besűrítjük és óvatosan, hogy össze ne csomósodjon, állandó kevergetés mellett a megfőtt lecsós krumplihoz adjuk. Energiaérték adagonként: 347 kcal, szénhidrát: 50 g.
Hasonló receptek
Stefánia marhasült
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Zöldséges lazac garnélarákkal
Főétel, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Grillezett polenta paradicsommártással
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes