Receptkereső

Húsgombócok fehér mártásban

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 500 g sovány darált marhahús
  • 3 dl zsírszegény tej
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 150 ml zsírszegény tejszín
  • 3 dl húsleves alaplé
  • 2 evőkanál liszt
  • 50 g vaj
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • Őrölt bors
  • tengeri só.

Elkészítés:

Egy tálban keverjük el a zsemlemorzsát 150 ml tejjel, majd adjuk hozzá a darált marhahúst, az enyhén felvert tojást és a fűszereket, az egészet alaposan gyúrjuk össze. Gömbölyítsünk a masszából 2-3 cm-es gombócokat. Egy teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, amelyben süssük ki a húsgolyókat, majd tegyük egy tányérra őket. A serpenyőben maradt vajhoz adjuk hozzá a lisztet, és csomómentesre keverjük el. Öntsük fel óvatosan a húsleves alaplével vagy vízzel, a maradék tejjel és a zsírszegény tejszínnel. Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve főzzük körülbelül 3 percig. Ha felmelegedett, tegyük a mártásba a húsgombócokat, és további 10-15 percig főzzük együtt, miközben néha átforgatjuk. Rizzsel vagy tésztával és friss salátával tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 564 kcal, Szénhidrát: 20 g, Fehérje: 31 g, Zsír: 40 g.

Új keresés

Válasszon diétát: