Gombás babsaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg száraz
- lehetőleg nagyszemű bab
- 20 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg gépsonka vagy füstölt tarja
- 5 evőkanál olaj
- zöldpetrezselyem
- só
- bors
- őrölt kömény
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl vörösbor.
Elkészítés:
az előző este beáztatott babot a felszeletelt gombával enyhén sós vízben puhára főzöm. Amíg fő, karikákra vágom a vöröshagymát, vékony csíkokra vágom a gépsonkát vagy a füstölt tarját és az olajon pár percig párolom a hagymával. Felengedem a vörösborral és hűlni hagyom. Leszűröm a babot és a gombát, hozzáadom a fűszereket és a párolt hagymás sonkát, a mustárt és óvatosan elkeverem, hogy össze ne törjön. Egy-két órára hűtőszekrénybe teszem és tálalás előtt megszórom a petrezselyemzölddel. Uzsonnára vagy reggelire kínálom.
Hasonló receptek
Rizssaláta csirkehússal
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kapros-hagymás zellersaláta
Saláta, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkesaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes