Receptkereső

Téli vitaminsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg burgonya
  • bors
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg héjában főtt cékla
  • 1 narancs
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • vagy póré
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál tökmag
  • néhány petrezselyemlevél
  • (1-2 gerezd fokhagyma)
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, apróra felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. A savanyú káposztát forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, mindkettőt szálasra reszeljük (előbb a répát, mert a cékla fest!). A narancsot megsikáljuk, félbevágjuk, 1 ép szép karikát félreteszünk a díszítéshez. Héját lereszeljük, majd kinyomott és átszűrt levével együtt a sárgarépához adjuk. A lila- és újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, összekeverjük egy kevés sóval, borssal, 2-2 evőkanál citromlével és vízzel. A burgonyát leszűrjük, a hagymás pácba csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni. A tökmagot zsiradék nélkül megpirítjuk. A négyféle zöldséget 4 kupacban mély tálba halmozzuk, majd valamelyik színben elütő másik zöldséggel, a félretett narancsszelettel és néhány petrezselyemzölddel díszítjük. Tetejüket megszórjuk a tökmaggal. Az öntethez a maradék (kb. 3 evőkanál) citromlében elkeverünk egy kevés sót, frissen őrölt borsot, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, apránként az olívaolajat és a saláta tetejére locsoljuk.

Hasonló receptek

Jércesaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Almás kukoricasaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Diétás halsaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: