Receptkereső

Téli vitaminsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg burgonya
  • bors
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg héjában főtt cékla
  • 1 narancs
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • vagy póré
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál tökmag
  • néhány petrezselyemlevél
  • (1-2 gerezd fokhagyma)
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, apróra felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. A savanyú káposztát forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, mindkettőt szálasra reszeljük (előbb a répát, mert a cékla fest!). A narancsot megsikáljuk, félbevágjuk, 1 ép szép karikát félreteszünk a díszítéshez. Héját lereszeljük, majd kinyomott és átszűrt levével együtt a sárgarépához adjuk. A lila- és újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, összekeverjük egy kevés sóval, borssal, 2-2 evőkanál citromlével és vízzel. A burgonyát leszűrjük, a hagymás pácba csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni. A tökmagot zsiradék nélkül megpirítjuk. A négyféle zöldséget 4 kupacban mély tálba halmozzuk, majd valamelyik színben elütő másik zöldséggel, a félretett narancsszelettel és néhány petrezselyemzölddel díszítjük. Tetejüket megszórjuk a tökmaggal. Az öntethez a maradék (kb. 3 evőkanál) citromlében elkeverünk egy kevés sót, frissen őrölt borsot, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, apránként az olívaolajat és a saláta tetejére locsoljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: