Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal
Hozzávalók:
- 20-30 dkg pulyka- vagy csirkemell filé (vagy laskagomba)
- 1 édes zöldpaprka (bátrabbak csípőset is használhatnak)
- kis olaj
- valamilyen grill típusú fűszerkeverék
- 2 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál szójaszósz
- 1/2 evőkanál szezámmag (elhagyható)
- 1/2 evőkanál lenmag (elhagyható)
Elkészítés:
A pulyka- ill. csirkemell filét és a zöldpaprikát csíkokra vágjuk, ha a grillfűszerben nincs só, akkor megsózzuk. Kevés olajban sütjük, grillfűszerrel megszórva, amíg a hús megpirul. Én a paprikát kicsit később szoktam beledobni, hogy ropogós maradjon. Ha a hús már piros, ráöntjük a szójaszószt, a mézet és esetleg egy kis vizet, ha szükséges. Még egy kicsit sütjük, amíg a méz megolvad és a szósz kicsit besűrűsödik. Krumplipürével a legfinomabb, de csak úgy kenyérrel is pompás vacsora
Hasonló receptek
Spárga spenótmártással
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldborsó pirított gombával és sajttal
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sütőtök-krémleves magokkal (húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes