Húsos lencseleves
Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- 2 l húsleves
- 1 csomó leveszöldség
- babérlevél
- kakukkfű
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- ecet
- só
- őrölt bors
- 8 virsli
Elkészítés:
Főzés előtt a lencsét fél órára beáztatjuk, majd vízzel teli fazékba feltesszük főni. A zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a hagymát egészben hagyjuk és hozzáadjuk a lencséhez adjuk. A babérlevéllel és a kakukkfűvel fűszerezve puhára főzzük. Közben a szalonnát kockára vágjuk és kisütjük. A virslikarikákat is megpirítjuk, majd az egészet a leveshez adjuk. Végül ecettel, sóval és borssal ízesítjük.
Hasonló receptek
Diós szárnyas-krémleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Olasz paradicsomleves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes
Zöldséges karfiolleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes