Babsaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg konzerv bab
- 25 dkg salátalevél
- 10 dkg kígyóuborka
- 1 paradicsom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál vörös borecet
- só
- őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
Alaposan tisztítsuk meg a salátaleveleket, majd csöpögtessük le. A paradicsomot, a kígyóuborkát vágjuk kis kockákra. A salátát tépkedjük nagyon apróra. A konzerv babról öntsük le a levét, majd adjuk a zöldségekhez. Egy másik tálban keverjük össze a vörös borecetet a sóval és az őrölt borssal és öntsük a zöldségekre. Lassan kevergetve óvatosan öntsük rá az olívaolajat is.
Hasonló receptek
Felezett krumpli
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos-zsályás metélt
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Svájci újburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes