Sóskapuding (édes sóskafőzelék)

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Hasnyálmirigy, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • Személyenként
  • 1/2 kg soska
  • 1 tojás (ha kicsik akkor kettő)
  • 2-2.5 dl tej
  • olaj
  • cukor
  • 1/2 csomag vaniliás pudingpor (vagy liszt)

Elkészítés:

Egy kevés forró olajra öntöm a megmosott lecsöpögtetett sóskát. Ha nagyok a levelek, akkor levágom a szárát. Kicsit megsózom (mokkáskanálnyi) és megcukrozom, kb. 2-3 evőkanállal, ízlés szerint. Addig dinsztelem míg szép krémes állaga nem lesz. A tojás sárgáját elkeverem egy kicsi cukorral és fél csomag pudingporral. Ezt felöntöm tejjel, csomómentesen elkeverem, majd a sóskakrémhez öntöm és sűrűre főzöm. Ha elzártam a lángot hozzákeverem a tojás felvert habját. Frissen jó fogyasztani. A hab hozzáadása után már nem jó melegíteni. Ízlés szerint lehet hússal, bármilyen feltéttel tálalni, gyerekeknek kockára vágott parizerrel vagy virslivel is lehet tálalni.

Hasonló receptek

Spenótgombóc

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött-rántott sajt

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Csőben sült angolzeller

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: