Póréhagymaleves
Hozzávalók:
- 50dkg póréhagyma
- 10dkg szalonna
- leveskocka
- 3 szem burgonya
- 1 kis doboz tejföl
- 2dl fehér bor
Elkészítés:
A póréhagymát megtisztítom és vékony szeletekre felkarikázom és az előzőleg flekockázott és megpirított szalonna zsírjában megfonnyasztom. Ezután felöntöm 1 liter vízzel, leveskockát adunk hozzá és beletesszük a felvágott burgonyát. Miután a burgonya megfőtt, az egészet összeturmixoljuk, beleöntjük a tejfölt és a fehérbort. Újból átforraljuk és ha szükséges, megsózzuk.
Hasonló receptek
Májgombóc/májgaluska/
Leves, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Dunai halászlé
Leves, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Zöldséges bableves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes