Sült húsos saláta
Hozzávalók:
- 60 dkg hátszín
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 piros színű paprika
- 10-10 dkg reszelt sárgarépa és fejes káposzta#A öntethez: 2 citrom
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 finomra vágott chili paprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Először az öntetet készítjük el. A citromokat jól megmossuk, a héjukat leszedjük és felaprítjuk, a levüket kinyomjuk. Egy tálkában összekeverjük a citromlevet és a héjat a szójaszósszal, az olívaolajjal, a gyömbérrel és a chilivel. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A húst vékony csíkokra vágjuk és serpenyőben vagy wokban, forró olajban átsütjük. Ráöntjük a szósz felét és összekeverjük. A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát vékony csíkokra vágjuk. A maradék szószt tálba öntjük, belekeverjük a reszelt sárgarépát, a káposztát és a paprikacsíkokat. A zöldségeket tányérokra adagoljuk és mindegyikre egy-egy adag húst is teszünk. Jól lehűtve tálaljuk.
Hasonló receptek
Madársaláta spenóttal és sárgarépával
Saláta, Könnyű
Vashiány, Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tzatziki saláta 2.
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Waldorf saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes