Tzatziki saláta 2.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 1 nagy pohár sovány
- sűrű tejföl
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor kapor
- bors
- só
Elkészítés:
Az uborkát a nagylyukú reszelőn lereszeljük és besózzuk. Állni hagyjuk, hogy a levét kiengedje, majd alaposan kifacsarjuk. A tejfölt összekeverjük az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott kaporral, egy csipet borsot teszünk rá és beleforgatjuk a kifacsart uborkát. Finomabb, ha van ideje kicsit összeérni, hogy az ízek kellemesen lágyak legyenek. Akkor az igazi, ha jó sűrű. A tetejére paradicsomot karikázunk és roston sült hússal vagy grillcsirkével tálaljuk.
Hasonló receptek
Gyümölcssaláta túrókémmel
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Ananászos tonhal saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos sárgarépasaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes