Parmezános gombasaláta

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 citrom
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 zellerszár
  • 12 bazsalikomlevél

Elkészítés:

A parmezán héját levágjuk (ha szükséges), majd sajtszeletelővel vékonyra szeleteljük. A citrom levét kinyomjuk, salátástálban a felét simára keverjük az olajjal, majd sóval ízesítjük. A zellerszárat és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A gombát nagyon vékonyan felszeleteljük. Minden hozzávalót a salátástálba öntünk, a maradék citromlével azonnal meglocsoljuk, végül sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük és rögtön tálaljuk.

Hasonló receptek

Spenóttal töltött túrótortácskák

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Márványsajtos rakottas

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos-zsályás metélt

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: