Parmezános gombasaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg csiperkegomba
- 10 dkg parmezán sajt
- 1 citrom
- 4 evőkanál olaj
- 2 zellerszár
- 12 bazsalikomlevél
- só
Elkészítés:
A parmezán héját levágjuk (ha szükséges), majd sajtszeletelővel vékonyra szeleteljük. A citrom levét kinyomjuk, salátástálban a felét simára keverjük az olajjal, majd sóval ízesítjük. A zellerszárat és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A gombát nagyon vékonyan felszeleteljük. Minden hozzávalót a salátástálba öntünk, a maradék citromlével azonnal meglocsoljuk, végül sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük és rögtön tálaljuk.
Hasonló receptek
Spenótos lasagne (Húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Feta sajtos spenot
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás túrókrémmel töltött paradicsom
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes