Reform töltött paradicsom
Hozzávalók:
- 8 paradicsom#A borsókrémhez: 15 dkg csicseriborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom (leve)
- 2 evőkanál szezámmag
- vagy olajbogyó (magozott)
- 1 kávéskanál szezámpüré (tahin)
- az avokádókrémhez
- 1 avokádó
- 1 fej lilahagyma
- 1 citrom (leve)
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A paradicsomokat kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk. Belül mindegyiket megsózzuk és 30 percig hűvös helyen, rácson állni hagyjuk. A csicseriborsót megfőzzük, robotgéppel pürésítjük a zúzott fokhagymával, a citromlével, az olajjal, a tahinnal és csipetnyi sóval, borssal. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. Robotgéppel az avokádót a citromlével, az apróra vágott hagymával, a fokhagymával és sóval, borssal turmixoljuk. A paradicsomok belsejét szárazra töröljük, félét a borsókrémmel, a többit az avokádókrémmel megtöltjük
Hasonló receptek
Ropogós magos háromszögek, avokádó krémmel
Előétel, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes
Bolondos gomba
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Prágai sonkatekercs
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes