Reform töltött paradicsom
Hozzávalók:
- 8 paradicsom#A borsókrémhez: 15 dkg csicseriborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom (leve)
- 2 evőkanál szezámmag
- vagy olajbogyó (magozott)
- 1 kávéskanál szezámpüré (tahin)
- az avokádókrémhez
- 1 avokádó
- 1 fej lilahagyma
- 1 citrom (leve)
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A paradicsomokat kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk. Belül mindegyiket megsózzuk és 30 percig hűvös helyen, rácson állni hagyjuk. A csicseriborsót megfőzzük, robotgéppel pürésítjük a zúzott fokhagymával, a citromlével, az olajjal, a tahinnal és csipetnyi sóval, borssal. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. Robotgéppel az avokádót a citromlével, az apróra vágott hagymával, a fokhagymával és sóval, borssal turmixoljuk. A paradicsomok belsejét szárazra töröljük, félét a borsókrémmel, a többit az avokádókrémmel megtöltjük
Hasonló receptek
Magyaros rák
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Édeshagymás lazac
Előétel, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldséggel körített juhtúrós tojástál
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes