Tárkonyos tejfölös húsleves
Hozzávalók:
- 1 kisebb csirkemell
- 2 szép sárgarépa
- 1 zöldség
- 2 kanál ízvarázs ételízesítő
- 1 tejföl
- 2 kanál liszt
- pici tej
- ízlés szerint gomba
- csigatészta
- tárkony
Elkészítés:
A répát zöldséget apróra vágjuk, megpároljuk, felengedjük vízzel, a csirkemellet belerakjuk, fűszerezzük, szokásos módon, mint a húslevest. Ha a hús és a zöldségek megfőttek, beleteszünk csigatésztát és addig főzzük míg félkemény nem lesz a tészta. Míg a tészta fő, addig megcsináljuk a habarást. A habarásba tesszük bele a tárkonyt. Beleöntjük a levesbe, ha felforrt elzárjuk, lefedjük, hogy a tészta megpuhuljon.
Hasonló receptek
Tejjel készült burgonyakrémleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Káposztaleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Savanykás leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes