Tárkonyos tejfölös húsleves
Hozzávalók:
- 1 kisebb csirkemell
- 2 szép sárgarépa
- 1 zöldség
- 2 kanál ízvarázs ételízesítő
- 1 tejföl
- 2 kanál liszt
- pici tej
- ízlés szerint gomba
- csigatészta
- tárkony
Elkészítés:
A répát zöldséget apróra vágjuk, megpároljuk, felengedjük vízzel, a csirkemellet belerakjuk, fűszerezzük, szokásos módon, mint a húslevest. Ha a hús és a zöldségek megfőttek, beleteszünk csigatésztát és addig főzzük míg félkemény nem lesz a tészta. Míg a tészta fő, addig megcsináljuk a habarást. A habarásba tesszük bele a tárkonyt. Beleöntjük a levesbe, ha felforrt elzárjuk, lefedjük, hogy a tészta megpuhuljon.
Hasonló receptek
Sajtos búzagaluska leves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkés zöldségleves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Olasz paradicsomleves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes