Kínai kel saláta
Hozzávalók:
- 150 g kínai kel
- 1 kisebb gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál ecet
- 1 evőkanál olaj
- 20 g cukor (1 evőkanál)
- pár szem köménymag
Elkészítés:
Félbe vágjuk a kisebb kínai kelt és a torzsáját, ereit kiszedve, leveleit vékony laskára vágjuk. Zúzott fokhagymából, olajból, ecetből, kevés vízzel saláta öntetet készítünk. Ízesítjük cukorral, köménymaggal. A saláta levet kínai kelre öntjük. Tálalás előtt legalább egy órával előbb készítsük el, hagyjuk a hűtőszekrényben állni. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Sajtsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almás burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Juhsajtos saláta
Saláta, Könnyű
Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes