Sült csirkecomb céklás-sütőtökös bulgurral

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb vagy kacsa vagy libacombbal is készíthető
  • 20 dkg bulgur
  • 25 dkg sütőtök
  • 25 dkg cékla
  • néhány kelkáposztalevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 csomag sültcsirke-fűszersó
  • 1 kanál curry
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, fűszerezzük sültcsirke- fűszersóval, majd ropogósra sütjük. Lehet sütőzacskóban is. A bulgurt kifőzzük sós, currys vízben, majd leszűrjük. A kis kockára vágott sütőtököt a csíkokra vágott kelkáposztalevéllel pirítjuk meg. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. A céklát külön, hasonlóképpen pirítjuk. Tálaláskor tányérra rendezzük a sült egész combot, a bulgurt és a zöldségeket.

Hasonló receptek

Krumplifőzelék lecsósan

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Rakott brokkoli

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Tejszínes tészta spárgával és csirkemellel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: