Sült csirkecomb céklás-sütőtökös bulgurral
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb vagy kacsa vagy libacombbal is készíthető
- 20 dkg bulgur
- 25 dkg sütőtök
- 25 dkg cékla
- néhány kelkáposztalevél
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 csomag sültcsirke-fűszersó
- 1 kanál curry
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, fűszerezzük sültcsirke- fűszersóval, majd ropogósra sütjük. Lehet sütőzacskóban is. A bulgurt kifőzzük sós, currys vízben, majd leszűrjük. A kis kockára vágott sütőtököt a csíkokra vágott kelkáposztalevéllel pirítjuk meg. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. A céklát külön, hasonlóképpen pirítjuk. Tálaláskor tányérra rendezzük a sült egész combot, a bulgurt és a zöldségeket.
Hasonló receptek
Olasz tésztasaláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Uborkamártás
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Színes feketebab saláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes