Sült csirkecomb céklás-sütőtökös bulgurral

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb vagy kacsa vagy libacombbal is készíthető
  • 20 dkg bulgur
  • 25 dkg sütőtök
  • 25 dkg cékla
  • néhány kelkáposztalevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 csomag sültcsirke-fűszersó
  • 1 kanál curry
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, fűszerezzük sültcsirke- fűszersóval, majd ropogósra sütjük. Lehet sütőzacskóban is. A bulgurt kifőzzük sós, currys vízben, majd leszűrjük. A kis kockára vágott sütőtököt a csíkokra vágott kelkáposztalevéllel pirítjuk meg. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. A céklát külön, hasonlóképpen pirítjuk. Tálaláskor tányérra rendezzük a sült egész combot, a bulgurt és a zöldségeket.

Hasonló receptek

Zöldségek és tofu fehérboros mártásban

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Túróval töltött paradicsom

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Baconnel és sajttal rakott csirkemell

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: