Receptkereső

Ájult imám

Ételtípus: Főétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 közepes padlizsán
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 db kápiapaprika
  • 6-8 db paradicsom
  • 2 csokor koriander
  • 1 tk só
  • 1 mk bors
  • 2 tk majoránna
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítés:

A padlizsánokat félbevágva, a vágott felületükkel lefelé tepsibe téve, fél óráig sütjük 200 fokos sütőben. Közben az olajon megpirítjuk a hagymát, a tört fokhagymát, majd a felkockázott paprikát, végül hozzáadjuk a paradicsomot. A zöldségeket puhára pároljuk fedő nélkül, hogy egy sűrű állagú ragut kapunk. A végén hozzáadjuk a fűszereket és az egyik csokor koriandert apróra vágva. A padlizsánok belét kikaparjuk, feldaraboljuk, és összekeverjük a raguval, majd visszatöltjük az üres héjakba, és rászórjuk a reszelt sajtot. 200 fokos sütőben újabb fél óráig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, megszórjuk a másik csokor apróra vágott korianderrel. Az ételnek számtalan változata létezik, lehet készíteni paprika nélkül, vagy darált hússal is, vagy lehet a raguba tenni pirított mandulapelyhet.

Új keresés

Válasszon diétát: