Receptkereső

Ájult imám

Ételtípus: Főétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 közepes padlizsán
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 db kápiapaprika
  • 6-8 db paradicsom
  • 2 csokor koriander
  • 1 tk só
  • 1 mk bors
  • 2 tk majoránna
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítés:

A padlizsánokat félbevágva, a vágott felületükkel lefelé tepsibe téve, fél óráig sütjük 200 fokos sütőben. Közben az olajon megpirítjuk a hagymát, a tört fokhagymát, majd a felkockázott paprikát, végül hozzáadjuk a paradicsomot. A zöldségeket puhára pároljuk fedő nélkül, hogy egy sűrű állagú ragut kapunk. A végén hozzáadjuk a fűszereket és az egyik csokor koriandert apróra vágva. A padlizsánok belét kikaparjuk, feldaraboljuk, és összekeverjük a raguval, majd visszatöltjük az üres héjakba, és rászórjuk a reszelt sajtot. 200 fokos sütőben újabb fél óráig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, megszórjuk a másik csokor apróra vágott korianderrel. Az ételnek számtalan változata létezik, lehet készíteni paprika nélkül, vagy darált hússal is, vagy lehet a raguba tenni pirított mandulapelyhet.

Hasonló receptek

Chilis brokkoli, édesburgonya pürével

Főétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tárkonyos busa

Főétel, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sültburgonya saláta

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: