Receptkereső

Őszibarackkal töltött csirke

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 600 g csirkemell filé
  • 130 g őszibarack
  • 1 db tojás
  • 1 db teljes kiőrlésű zsemle
  • 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
  • 1 mokkáskanálnyi reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál
  • olívaolaj
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A csirkemelleket leöblítjük, majd a szeleteket félbevágva kihajtjuk, enyhén kiklopfoljuk és besózzuk. Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, a magját kivesszük, és apró kockákra szeleteljük. A tojást keményre főzzük, majd lereszeljük. A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk, és az őszibarackhoz adjuk a tojással, szerecsendió-, és gyömbér-reszelékkel együtt, és alaposan összegyúrjuk. Minden csirkemellbe teszünk egy-egy adagot, és becsomagoljuk a tölteléket a húsba. Ha szükséges, fogpiszkálóval rögzítsük. Olajozott tepsibe tesszük a húsokat, kevés vízzel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 200°C-on lefedve sütjük. Ha már pirosra sült, a fóliát levesszük, és megpirítjuk a tetejét aranybarna színűre. Tápérték egy adagban: Energia: 232 kcal, Szénhidrát: 10 g, Fehérje: 25,5 g.

Új keresés

Válasszon diétát: