Brokkolileves
Hozzávalók:
- 35 dkg brokkoli
- 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl sovány tejföl
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
Felforralunk 1 liter vizet. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és megmossuk. A brokkolit a forrásban lévő vízbe dobjuk. Hozzáadjuk a leveskockát, és fedő alatt addig főzzük, amíg a brokkoli megpuhul. A liszttel elkeverjük a tejfölt, kevés levest merünk hozzá, majd az egészet visszaöntjük a levesbe.Őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük, ha szükséges, megsózzuk, és néhány percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, merülő-mixerrel pépesítjük, és azonnal tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Padlizsánkrémleves parmezáncsipsszel
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Nyár végi leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkoli krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes