Sonkás-zöldséges rizs
Hozzávalók:
- 5 dl zöldségleves kockából
- 30 dkg rizs
- 1 szál sárgarépa
- 1 cukkíni
- 1 karéj zeller
- 8 dkg zöldborsó
- 8 dkg bab
- 2 paprika
- 1 szál póréhagyma
- 15 dkg füstölt sonka vagy tarja
- 1/2 citrom leve
- 6 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A rizst és a zöldféléket megmossuk, amit kell, meghámozunk, kockákra aprítunk. A póréhagymát nagyobb darabokra vágjuk és felkockázzuk a füstölt sonkát. Lecsepegtetjük a borsót és a kukoricát.A zöldséglében 8-10 percig főzzük a rizst, majd lefedve hagyjuk még puhulni kb. tíz percig. A zöldféléket nagyobb serpenyőben két-három evőkanál olívaolajon pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket összekeverjük a sonkával, a rizzsel, a borsóval és a babbal. Óvatosan összekeverjük. Öntetet készítünk három evőkanál olívaolajból és a citromléből. Sózzuk, borsozzuk, majd a zöldséges rizsre öntjük.
Hasonló receptek
Zöldborsós sertéskaraj
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós csusza
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ínyenc sajtos egytál
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes