Kakukkfüves édesburgonya
Hozzávalók:
- 35 dkg édesburgonya
- 25 dkg burgonya
- 15 dkg fehérrépa
- 15 dkg sárgarépa
- 2 csipet kakukkfű
- 1 kisebb gyömbér
- 2 evőkanál méz
- őrölt bors
- só
- rozscipó
Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket vágjuk egy centis kockákra. Forrásban lévő sós vízbe tegyünk egy csipet kakukkfüvet és 6-7 percig főzzük benne a felkockázott édesburgonyát, a burgonyát és a répákat. Amikor megpuhultak, szűrjük le, kevés forró olajban forgassuk át, majd borssal, kakukkfűvel, mézzel és reszelt gyömbérrel ízesítsük. Rozscipóban tálaljuk.
Hasonló receptek
Majonézes tésztasaláta
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült csirke joghurtos burgonyával
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos húsgombócok
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes