Kakukkfüves édesburgonya

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 35 dkg édesburgonya
  • 25 dkg burgonya
  • 15 dkg fehérrépa
  • 15 dkg sárgarépa
  • 2 csipet kakukkfű
  • 1 kisebb gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • őrölt bors
  • rozscipó

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket vágjuk egy centis kockákra. Forrásban lévő sós vízbe tegyünk egy csipet kakukkfüvet és 6-7 percig főzzük benne a felkockázott édesburgonyát, a burgonyát és a répákat. Amikor megpuhultak, szűrjük le, kevés forró olajban forgassuk át, majd borssal, kakukkfűvel, mézzel és reszelt gyömbérrel ízesítsük. Rozscipóban tálaljuk.

Hasonló receptek

Csirkés paella

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás, csirkemájas rakott burgonya

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kéksajtos tészta barnahagymával

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: