Hagymaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 db újhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dkg kókuszolaj
  • 1 kanál szerecsendió
  • 1 l húsleves vagy 1 db erőleves kocka
  • 10 dkg óvári light sajt
  • bors

Elkészítés:

A hagymákat vékonyan felkarikázzuk, forró vajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a liter húslevessel ( vagy vízzel) sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük a végén ha nem húslevesből készítettük, adjuk hozzá a leveskockát és még 5 percig főzzük. Tálaláskor reszelt sajtot teszünk rá. (Én a levesbe tejszínt is szoktam beletenni) Adagonként: Energia. 720 kcal, szénhidrát: 47g

Hasonló receptek

Zöldborsókrémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sütőtökös bableves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kapros-túrós cukkinileves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: