Hagymaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 db újhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dkg kókuszolaj
  • 1 kanál szerecsendió
  • 1 l húsleves vagy 1 db erőleves kocka
  • 10 dkg óvári light sajt
  • bors

Elkészítés:

A hagymákat vékonyan felkarikázzuk, forró vajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a liter húslevessel ( vagy vízzel) sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük a végén ha nem húslevesből készítettük, adjuk hozzá a leveskockát és még 5 percig főzzük. Tálaláskor reszelt sajtot teszünk rá. (Én a levesbe tejszínt is szoktam beletenni) Adagonként: Energia. 720 kcal, szénhidrát: 47g

Hasonló receptek

Szederleves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Szoljanka (6 személyre)

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Dinnyeleves fűszeres pirítóssal

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: