Hagymaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 db újhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dkg kókuszolaj
  • 1 kanál szerecsendió
  • 1 l húsleves vagy 1 db erőleves kocka
  • 10 dkg óvári light sajt
  • bors

Elkészítés:

A hagymákat vékonyan felkarikázzuk, forró vajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, felöntjük a liter húslevessel ( vagy vízzel) sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval, és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük a végén ha nem húslevesből készítettük, adjuk hozzá a leveskockát és még 5 percig főzzük. Tálaláskor reszelt sajtot teszünk rá. (Én a levesbe tejszínt is szoktam beletenni) Adagonként: Energia. 720 kcal, szénhidrát: 47g

Hasonló receptek

Cukkini-krémleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejszínes almaleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Márványsajtos burgonya krém leves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: