Szederleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg szeder
  • 8 szem szegfűszeg
  • 2 db egész fahéj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tej vagy tejszín
  • édesítőszer
  • citromhéj
  • citromlé

Elkészítés:

A szedret 2 dl vízben a fűszerekkel negyed óráig főzzük. A tejből. lisztből habarást készítünk, fokozatosan a leveshez keverjük, és még 5 percig főzzük. Ha a leves kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet, és hidegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Gazdasszony levese

Leves, Könnyű

Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Káposztaleves fűszeres csirkemájjal

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Frankfurti borsóleves

Leves, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: