Halászlé
Hozzávalók:
- 50 dkg sovány hal (ponty vagy keszeg)
- fej
- farok
- uszony
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1evőkanál félédes pirospaprika
- 1 evőkanál csípős pirospaprika
- 6 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hal fej és farok részét az apróra vágott vöröshagymával,fokhagymát, félédes és csípős fűszerpaprikák felét és fél liter vízzel feltesszük főni. Közben a halszeleteket megsózzuk és állni hagyjuk. Amikor a hal megfőtt, kb. 2-2,5 óra, leszűrjük, hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikákat és 3 dl vízzel felforraljuk. Ekkor beletesszük a halszeleteket ízlés szerint sót és lassú tűzön kb.10 perc alatt összefőzzük. Adagonként: Energia: 260 kcal, szénhidrát 3g
Hasonló receptek
Újházy-tyúkleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Nyár végi leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtkrémleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes