Húsleves
Hozzávalók:
- 30 dkg sovány hús (pl. csirke pulyka borjú hús)
- 1 Db sárgarépa
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 kisebb petrezselyemgyökér + petrezselyemzöld
- negyed zeller
- kevés egész bors
- só
Elkészítés:
A vízben feltesszük főni, lassan forraljuk, közben a főzés közben habot leszedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket és lassú tűzön tovább főzzük, míg a hús meg nem puhul. Mikor megfőtt, egy szitán átszűrjük. Üres húslevesként fogyasztjuk, esetleg 2 evőkanál levestésztát tehetünk bele. Adagonként: Tészta nélkül Energia 14g, szénhidrát (240 kcal), Tésztával energia. kb. 22g, szénhidrát (280 kcal)
Hasonló receptek
Zöldséges karfiolleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtos-tejszínes őszibarackleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Póréhagymás zöldségleves
Leves, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes