Húsleves
Hozzávalók:
- 30 dkg sovány hús (pl. csirke pulyka borjú hús)
- 1 Db sárgarépa
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 kisebb petrezselyemgyökér + petrezselyemzöld
- negyed zeller
- kevés egész bors
- só
Elkészítés:
A vízben feltesszük főni, lassan forraljuk, közben a főzés közben habot leszedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket és lassú tűzön tovább főzzük, míg a hús meg nem puhul. Mikor megfőtt, egy szitán átszűrjük. Üres húslevesként fogyasztjuk, esetleg 2 evőkanál levestésztát tehetünk bele. Adagonként: Tészta nélkül Energia 14g, szénhidrát (240 kcal), Tésztával energia. kb. 22g, szénhidrát (280 kcal)
Hasonló receptek
Sajtkrémleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Nyár végi leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hideg narancsos sárgarépa-krémleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes