Gyümölcsös kukorica

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Magas koleszterin, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg csemegekukorica (mélyhűtött)
  • 4 db alma
  • 10 dkg szilva
  • 3 evőkanál tej (1,5 %-os)
  • 10 dkg sovány sajt
  • 1 citrom
  • fahéj
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj

Elkészítés:

Az almát, szilvát megmossuk, almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A szilvát kimagozzuk és kettévágjuk. A kukoricát gőz fölött 10-15 percig pároljuk. 1 evőkanál olajon a lisztet kicsit átpirítjuk majd a tejjel híg masszává sűrítjük. Ízesítjük a citrom lereszelt héjával. Egy jénai tálba vagy sütőbe olajat teszünk, ráhelyezzük a megfőtt kukoricát, almát, szilvát, megszórjuk fahéjjal, majd ráreszeljük a sajtot és ráöntjük a mártást. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük kb. 45-50 perc. Energiaérték adagonként: 302 kcal szénhidrát: 44g

Hasonló receptek

Csőben sült angolzeller

Köret, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kakukkfüves édesburgonya

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombakrokett

Köret, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: