Csirkesaláta
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 doboz morzsolt kukorica
- 2 dl majonéz
- 1 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg mazsola
- 0.5 dl rum (vagy aroma)
- petrezselyemzöld
- ízlés szerint mustár
- só
- őrölt bors
- csipetnyi cukor
- 2 evőkanál zselatinpor
Elkészítés:
A megmosott, leszárított mazsolát előző este rumba áztatjuk, másnap összekeverjük a kukoricával,a vízben megfőtt és laskára vágott csirkemellel és a szeletelt, megsózott hagymával. A majonézbe keverjük a tejfölt. Kis lábasba szórjuk a zselatinport, ráöntjük a tejszínt és állandóan kevergetve, kis lángon addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Ezután átszűrjük, hozzákeverjük a majonézes mártáshoz, majd az egészet a saláta többi részével összekeverjük. Legalább fél napra a hűtőbe tesszük, ezután fogyaszthatjuk. Energiaérték/ adag 432 kcal szénhidrát. 29,9 g
Hasonló receptek
Almás-krumplis csirkesaláta
Saláta, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkés Caesar saláta
Saláta, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos gyümölcssaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes