Kaliforniai burgonyasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2-2,5 dl majonéz
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál mustár
  • petrezselyemzöld
  • 1 fej hagyma
  • 4 főtt tojás
  • bors

Elkészítés:

Héjában megfőzünk 1 kg burgonyát. Amikor megfőtt, lehúzzuk a héját, de csak hidegen szeleteljük fel. Közben összekeverjük a majonézt, tejfölt és mustárt. Felvágunk egy nagy fej hagymát, megsózzuk és belekeverjük a majonézbe. Felkarikázzuk a burgonyákat és beleforgatjuk a hagymás majonézbe. A tojásokat is megpucoljuk, tojásszeletelővel felkarikázzuk és hozzákeverjük a többihez. Feldarabolunk egy piros és egy zöld vagy sárga kaliforniai paprikát és ezt is hozzáadjuk a többihez, majd vágott petrezselyemmel is megszórjuk. Fontos, hogy sok legyen a majonéz, jó szaftos legyen a salátánk. Néhány órát hagyjuk állni, míg az ízek összeérnek.

Hasonló receptek

Juhsajtos saláta

Saláta, Könnyű

Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Diétás burgonyasaláta

Saláta, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Waldorf saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: