Brokkoli-karfiol saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kaliforniai paprika
  • 30 dkg brokkoli
  • 30 dkg karfiol
  • 1 evőkanál szeletelt mandula
  • margarin
  • az öntethez: 4 evőkanál natúr joghurt
  • 2 evőkanál citromlé (lehetőleg frissen facsart)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • csipetnyi őrölt vagy reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A mandulát egy kevés margarinon megpirítjuk, utána leszűrjük és félretesszük. A kaliforniai paprikát tisztítás után kicsumázzuk, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk. A brokkolit és a karfiolt apró rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. Hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát és összekeverjük. Az öntethez a joghurtot az olajjal és a citromlével alaposan összekeverjük, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük (csavaros tetejű üvegbe öntve össze is lehet rázni, így jól elkeverednek az alapanyagok). A zöldségeket az öntetbe forgatjuk. 4 kis tálkába elosztjuk, a pirított mandulaszeleteket csak a tálaláskor szórjuk az adagok tetejére. A saláta mellé fogyasztható kenyér, ropogós zabpehely, vagy sós keksz is. Főtt burgonyával még nem próbáltam, de biztos úgy is finom.

Hasonló receptek

Almás kukoricasaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Liechtensteini Homár saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Fejes saláta kapros túróöntettel

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: