Receptkereső

Brokkoli-karfiol saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kaliforniai paprika
  • 30 dkg brokkoli
  • 30 dkg karfiol
  • 1 evőkanál szeletelt mandula
  • margarin
  • az öntethez: 4 evőkanál natúr joghurt
  • 2 evőkanál citromlé (lehetőleg frissen facsart)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • csipetnyi őrölt vagy reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A mandulát egy kevés margarinon megpirítjuk, utána leszűrjük és félretesszük. A kaliforniai paprikát tisztítás után kicsumázzuk, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk. A brokkolit és a karfiolt apró rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. Hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát és összekeverjük. Az öntethez a joghurtot az olajjal és a citromlével alaposan összekeverjük, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük (csavaros tetejű üvegbe öntve össze is lehet rázni, így jól elkeverednek az alapanyagok). A zöldségeket az öntetbe forgatjuk. 4 kis tálkába elosztjuk, a pirított mandulaszeleteket csak a tálaláskor szórjuk az adagok tetejére. A saláta mellé fogyasztható kenyér, ropogós zabpehely, vagy sós keksz is. Főtt burgonyával még nem próbáltam, de biztos úgy is finom.

Új keresés

Válasszon diétát: