Receptkereső

Gombás babsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg száraz
  • lehetőleg nagyszemű bab
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg gépsonka vagy füstölt tarja
  • 5 evőkanál olaj
  • zöldpetrezselyem
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl vörösbor.

Elkészítés:

az előző este beáztatott babot a felszeletelt gombával enyhén sós vízben puhára főzöm. Amíg fő, karikákra vágom a vöröshagymát, vékony csíkokra vágom a gépsonkát vagy a füstölt tarját és az olajon pár percig párolom a hagymával. Felengedem a vörösborral és hűlni hagyom. Leszűröm a babot és a gombát, hozzáadom a fűszereket és a párolt hagymás sonkát, a mustárt és óvatosan elkeverem, hogy össze ne törjön. Egy-két órára hűtőszekrénybe teszem és tálalás előtt megszórom a petrezselyemzölddel. Uzsonnára vagy reggelire kínálom.

Új keresés

Válasszon diétát: