Almával töltött pulyka
Hozzávalók:
- egész pulyka
- 4 közepes alma
- evőkanál kókuszolaj
- 1 kiskanál szerecsendió
Elkészítés:
A pulykát kívül belül besózzuk, esetleg borsózhatjuk is. A máját apróra vágva megsütjük kis olajon. A megmosott almát felszeleteljük és a felét hozzátesszük a pirított májhoz. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a pulykabelsejét, majd összevarrjuk, vagy hústűvel összefogjuk, hogy sülés közben ki ne jöjjön a töltelék. Majd a kiolajozott jénaiba vagy sütőbe helyezzük a maradék almát, rá a töltött pulykát és 220 fokon pirosra sütjük. A sütési idő lerövidülhet, ha fóliával vagy cserépedényben sütjük. Adagonként Energiaérték: 360 kcal szénhidrát: 9 g.
Hasonló receptek
Csirkemáj tejszínes gombamártással
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Grillezett májszeletek zöldfűszerekkel
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Húsos rakott tészta
Húsétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes