Almával töltött pulyka

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • egész pulyka
  • 4 közepes alma
  • evőkanál kókuszolaj
  • 1 kiskanál szerecsendió

Elkészítés:

A pulykát kívül belül besózzuk, esetleg borsózhatjuk is. A máját apróra vágva megsütjük kis olajon. A megmosott almát felszeleteljük és a felét hozzátesszük a pirított májhoz. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a pulykabelsejét, majd összevarrjuk, vagy hústűvel összefogjuk, hogy sülés közben ki ne jöjjön a töltelék. Majd a kiolajozott jénaiba vagy sütőbe helyezzük a maradék almát, rá a töltött pulykát és 220 fokon pirosra sütjük. A sütési idő lerövidülhet, ha fóliával vagy cserépedényben sütjük. Adagonként Energiaérték: 360 kcal szénhidrát: 9 g.

Hasonló receptek

Gombás máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Májas sajttekercs

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mogyorós halszeletek

Húsétel, Közepes

Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Csontritkulás, Tejmentes, Laktózmentes

Új keresés

Válasszon diétát: