Spanyol csirke
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 1,5 dl félédes fehérbor
- 1,5 dl ketchup
- só
- bors
- 5 gerezd fokhagyma
- 25 dkg bacon
Elkészítés:
Egy jénai tálat kibélelünk a baconszeletekkel. A megmosott combokat ráfektetjük. Összekeverjük a bort, a ketchupot, ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és a zúzott fokhagymával, majd a mártást ráöntjük a combokra. Forró sütőben letakarva sütjük kb. 45 percig, majd fedő nélkül még 15-20 percig. Krumplipürével és idénysalival tálaljuk.
Hasonló receptek
Rántott hal fokhagymamártással
Húsétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült pulyka
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zsírban sült máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes