Burgonyaleves (sószegény)
Hozzávalók:
- 2-3 db burgonya
- 2 kiskanál liszt
- 2 mokkáskanál olívaolaj ( vagy kókuszolaj)
- 1 dl tejföl
- 1 kis fej vöröshagyma
- pirospaprika
- bors
- késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
A megmosott megtisztított burgonyát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a kockára vágott burgonyát,kb. 3-4 liter vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt puhára főzzük. Mikor megfőtt, a lisztet belekeverjük a tejfölbe és a habarást a leveshez öntjük. Adagonként:Energiaértéke: 180 kcal, szénhidrát. 22g
Hasonló receptek
Tejes zöldségleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mandulaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Hideg leves kétféle dinnyéből
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes