Burgonyaleves (sószegény)

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2-3 db burgonya
  • 2 kiskanál liszt
  • 2 mokkáskanál olívaolaj ( vagy kókuszolaj)
  • 1 dl tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • késhegynyi szerecsendió

Elkészítés:

A megmosott megtisztított burgonyát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a kockára vágott burgonyát,kb. 3-4 liter vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és fedő alatt puhára főzzük. Mikor megfőtt, a lisztet belekeverjük a tejfölbe és a habarást a leveshez öntjük. Adagonként:Energiaértéke: 180 kcal, szénhidrát. 22g

Hasonló receptek

Tejes zöldségleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mandulaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hideg leves kétféle dinnyéből

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: