Zöldséges kölesleves vagy árpagyöngyleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 15 dkg zsenge karalábé
  • 2-3 szál zellerlevél
  • 8 dkg köles vagy árpagyöngy
  • 1 babérlevél
  • 2 kiskanál olaj
  • ha lehet olíva olaj
  • 5 dl csont-lé /vagy zöldséges-húsleveskocka/
  • 1 mokkáskanál só
  • fél csokor apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A sárgarépát, a zellert és a karalábét apró kockára vágjuk. A zöldségeket, az átválogatott kölest vagy árpagyöngyöt és a zeller zöldjét a babérlevéllel együtt egy lábasban az olajon egy kevés vízzel néhány percig pároljuk, majd a húslevessel felöntjük és megsózzuk. Lefedve, közepes lángon kb. 30 percig főzzük. Végül a babérlevelet a levesből kidobjuk, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek

Citromleves

Leves, könnyű

Mogyorómentes, Köszvény, Tojásmentes

Tejszínes almaleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Csirkés zöldségleves

Leves, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: