Kakukkfüves édesburgonya
Hozzávalók:
- 35 dkg édesburgonya
- 25 dkg burgonya
- 15 dkg fehérrépa
- 15 dkg sárgarépa
- 2 csipet kakukkfű
- 1 kisebb gyömbér
- 2 evőkanál méz
- őrölt bors
- só
- rozscipó
Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket vágjuk egy centis kockákra. Forrásban lévő sós vízbe tegyünk egy csipet kakukkfüvet és 6-7 percig főzzük benne a felkockázott édesburgonyát, a burgonyát és a répákat. Amikor megpuhultak, szűrjük le, kevés forró olajban forgassuk át, majd borssal, kakukkfűvel, mézzel és reszelt gyömbérrel ízesítsük. Rozscipóban tálaljuk.
Hasonló receptek
Fűszeres párolt káposzta
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Dödölle / Krumpligánica
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sörtésztában sült padlizsán, cukkini, patisszon
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes