Krokett
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 dkg friss élesztő
- gluténmentes lisztkeverék
- 1 vagy 2 tojás
- langyos tej
- rizsliszt
- só
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és állni hagyjuk. Kevés langyos tejben feloldunk 1 dkg friss élesztőt. Ha a burgonya már csak langyos, áttörjük. 1 vagy 2 tojást ütünk bele és hozzáadjuk a tejet. Annyi gluténmentes lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz. Inkább kicsit lágy legyen. Rizsliszttel megszórt asztalon hengereket sodrunk és 5 cm-es darabokra vágjuk. Bő forró olajban aranybarnára sütjük. Amit nem sütünk ki, le lehet fagyasztani.
Hasonló receptek
Zöldségkrém
Köret, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gyümölcsös kukorica
Köret, Könnyű
Magas koleszterin, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöldséggaluska
Köret, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes