Krokett

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 dkg friss élesztő
  • gluténmentes lisztkeverék
  • 1 vagy 2 tojás
  • langyos tej
  • rizsliszt

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és állni hagyjuk. Kevés langyos tejben feloldunk 1 dkg friss élesztőt. Ha a burgonya már csak langyos, áttörjük. 1 vagy 2 tojást ütünk bele és hozzáadjuk a tejet. Annyi gluténmentes lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz. Inkább kicsit lágy legyen. Rizsliszttel megszórt asztalon hengereket sodrunk és 5 cm-es darabokra vágjuk. Bő forró olajban aranybarnára sütjük. Amit nem sütünk ki, le lehet fagyasztani.

Hasonló receptek

Mustáros sült burgonya

Köret, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldbabfőzelék másképpen

Köret, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Nephropanból főtt tészta (galuska) készítése

Köret, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: