Gombakrokett
Hozzávalók:
- 250 g gomba
- fél fej vöröshagyma (50g)
- 150 g darált sertéshús
- 1 főtt tojás
- 1 nyers tojás
- 1 ek. búzakorpa (10g)
- 1 teáskanál mustár
- bors
- majoránna
- só
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát, gombát apróra vágjuk, teflonedényben megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst és az összevágott petrezselyemzöldet. Ha kihűlt, belereszeljük a főtt tojást, összedolgozzuk a búzakorpával, majd a fűszerekkel ízesítjük, és a nyers tojás hozzáadásával masszát készítünk. Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük, belehelyezzük a masszát és közepesen forró sütőben lassan sütjük, majd fóliával együtt kivesszük az őzgerincformából és 10 perc múlva felszeleteljük.
Hasonló receptek
Tejfölös tepsis sültburgonya
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Allergia, Epebetegség, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres zöldségragu
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Márványsajttal sült édesburgonya
Köret, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes