Selymes gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 1 l barack konzerv (vagy bármilyen más gyümölcs)
- 1/2 csomag (gyümölcsnek megfelelő) főzőpuding
- 2-4 dl gyümölcsjoghurt
- 1-2 darab fahéj
- 3-4 szem szegfűszeg
- pár szelet citrom
- tejszín
Elkészítés:
A konzerv barackot szűrd le a levétől, a levet megtarthatod a főzéshez, akkor cukrot ne használj - és kockázd fel. Hideg vízben vagy a levében a fűszerekkel és a citromkarikákkal tedd fel főni, nem kell neki sok idő. Ezalatt keverd ki a pudingport a joghurttal, mintha habarást készítenél. A forrásban levő leveshez add hozzá és még 2 percig forrald. Ízlés szerint még egy kis tejszín is mehet bele, ettől még selymesebb, lágyabb lesz.
Hasonló receptek
őszibarack-krémleves habgaluskával
Leves, Közepes
Epebetegség, Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes
Karalábéleves májgaluskával
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Kelbimbóleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes