Selymes gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 1 l barack konzerv (vagy bármilyen más gyümölcs)
- 1/2 csomag (gyümölcsnek megfelelő) főzőpuding
- 2-4 dl gyümölcsjoghurt
- 1-2 darab fahéj
- 3-4 szem szegfűszeg
- pár szelet citrom
- tejszín
Elkészítés:
A konzerv barackot szűrd le a levétől, a levet megtarthatod a főzéshez, akkor cukrot ne használj - és kockázd fel. Hideg vízben vagy a levében a fűszerekkel és a citromkarikákkal tedd fel főni, nem kell neki sok idő. Ezalatt keverd ki a pudingport a joghurttal, mintha habarást készítenél. A forrásban levő leveshez add hozzá és még 2 percig forrald. Ízlés szerint még egy kis tejszín is mehet bele, ettől még selymesebb, lágyabb lesz.
Hasonló receptek
Káposztaleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Hideg leves kétféle dinnyéből
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Böjti burgonyaleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes