Kalapos karfiol

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 karfiol (kb. 60 dekás)
  • 25 dkg darálthús (lehetőleg sovány karajból)
  • 1 hagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • (bors)
  • 25 dkg brokkoli és kelbimbó

Elkészítés:

A karfiolról levágom a leveleit és egyben hagyva, forrásban lévő sós vízben, ami majdnem ellepi, 5-10 percig főzöm. Utána lecsöpögtetem. Bekapcsolom a sütőt és közben összegyúrom a darálthúst a tojással, kockára vágott hagymával, a brokkolival és a kelbimbóval, 2 evőkanál liszttel, sóval, borssal. Ezzel a húsmasszával beborítom a karfiolt. Egy tűzálló tálat kizsíroztam és beleültettem a kalapos karfiolt. 200 fokon, kb. 40 percig sütöttem. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Tök lecsó

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Finom sütőtök

Egytálétel, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Besamelles gombás rizs

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: