Kalapos karfiol

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 karfiol (kb. 60 dekás)
  • 25 dkg darálthús (lehetőleg sovány karajból)
  • 1 hagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • (bors)
  • 25 dkg brokkoli és kelbimbó

Elkészítés:

A karfiolról levágom a leveleit és egyben hagyva, forrásban lévő sós vízben, ami majdnem ellepi, 5-10 percig főzöm. Utána lecsöpögtetem. Bekapcsolom a sütőt és közben összegyúrom a darálthúst a tojással, kockára vágott hagymával, a brokkolival és a kelbimbóval, 2 evőkanál liszttel, sóval, borssal. Ezzel a húsmasszával beborítom a karfiolt. Egy tűzálló tálat kizsíroztam és beleültettem a kalapos karfiolt. 200 fokon, kb. 40 percig sütöttem. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Csőben sült brokkoli sonkával

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Kakukkfüves édesburgonya

Egytálétel, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Karfiol vajas morzsával

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: