Kalapos karfiol
Hozzávalók:
- 1 karfiol (kb. 60 dekás)
- 25 dkg darálthús (lehetőleg sovány karajból)
- 1 hagyma
- 1 tojás
- 2 evőkanál liszt
- só
- (bors)
- 25 dkg brokkoli és kelbimbó
Elkészítés:
A karfiolról levágom a leveleit és egyben hagyva, forrásban lévő sós vízben, ami majdnem ellepi, 5-10 percig főzöm. Utána lecsöpögtetem. Bekapcsolom a sütőt és közben összegyúrom a darálthúst a tojással, kockára vágott hagymával, a brokkolival és a kelbimbóval, 2 evőkanál liszttel, sóval, borssal. Ezzel a húsmasszával beborítom a karfiolt. Egy tűzálló tálat kizsíroztam és beleültettem a kalapos karfiolt. 200 fokon, kb. 40 percig sütöttem. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Füstölt kardhal paradicsommal
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kecskesajtos brokkoli
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Rakott zöldbab
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes