Uborkamártás

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 400 g csemegeuborka
  • 30 g liszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 120 ml kefir
  • 2 teáskanálnyi kapor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A csemegeuborkát apró kockára szeleteljük, olajos főzőedénybe tesszük, megszórjuk a vágott kaporral. Meghintjük a liszttel, és világos színűre pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, ízesítjük a sóval, a citrom reszelt héjával, esetleg kevés citromlével, majd összeforraljuk. Ha elkészült, a kefirt belekeverjük, összemelegítjük, és melegen tálaljuk szelet hús mellé. Tápérték egy adagban: Energia: 120 kcal, Szénhidrát: 9 g, Fehérje: 3 g, Zsír: 8 g.

Hasonló receptek

Édes-savanyú sertésborda

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Tojáspörkölt

Főétel, Könnyű

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Zöldséges lazac garnélarákkal

Főétel, Könnyű

Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Új keresés

Válasszon diétát: