Reszelt zöldségsaláta sültalma öntettel
Hozzávalók:
- 4 adag: 2 db zöldalma
- 2 db közepes cékla
- 2 db fehérrépa
- 1 db sárgarépa
- 1 db zellergumó
- 1 db jégsaláta
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- tengeri só.
Elkészítés:
Az almákat és a zöldségeket tisztítás után meghámozzuk. Az öntethez az almákat kimagozzuk, cikkekre szeleteljük, picit megsózzuk és az olívaolajon puhára pároljuk, miközben forgatjuk őket. Ha megpuhultak, turmixgép tesszük és pépesítjük. Kevés olívaolajjal még krémesebb állagúvá mixelhetjük. A salátához minden hozzávalót reszeljünk le. Csak tálalás előtt keverjük őket össze, majd az almaszósszal meglocsolva tálaljuk. Energia: 174 kcal, Szénhidrát: 28 g, Fehérje: 2 g, Zsír: 6 g.
Hasonló receptek
Lazacfilé zöldfűszeres morzsával sütve
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült csirkecomb céklás-sütőtökös bulgurral
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Zöldségek és tofu fehérboros mártásban
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes