Reszelt zöldségsaláta sültalma öntettel
Hozzávalók:
- 4 adag: 2 db zöldalma
- 2 db közepes cékla
- 2 db fehérrépa
- 1 db sárgarépa
- 1 db zellergumó
- 1 db jégsaláta
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- tengeri só.
Elkészítés:
Az almákat és a zöldségeket tisztítás után meghámozzuk. Az öntethez az almákat kimagozzuk, cikkekre szeleteljük, picit megsózzuk és az olívaolajon puhára pároljuk, miközben forgatjuk őket. Ha megpuhultak, turmixgép tesszük és pépesítjük. Kevés olívaolajjal még krémesebb állagúvá mixelhetjük. A salátához minden hozzávalót reszeljünk le. Csak tálalás előtt keverjük őket össze, majd az almaszósszal meglocsolva tálaljuk. Energia: 174 kcal, Szénhidrát: 28 g, Fehérje: 2 g, Zsír: 6 g.
Hasonló receptek
Zöldséges lazac garnélarákkal
Főétel, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Parajfőzelék
Főétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Édes-savanyú sertésborda
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes